Förvandla din Android -telefon till ett betalkort med Google Tez

Google avslöjade officiellt sin allra första enorma förflyttning till mobila betalningar i Asien. Bläddra enorma har avslöjat en ny mobilbetalningsapp som heter Tez för sin växande indiska kundbas. Tez kommer att göra det möjligt för individer att länka sina bankkonton till appen som arbetar med den växande indiska UPI -standarden. Tez kan låta användare betala för produkter säkert i fysiska butiker såväl som online, såväl som på samma sätt möjliggör person-till-person-pengaröverföringar. Men Google har redan Android -lön, så varför Tez?

Tja, majoriteten av indiska smarttelefonindividerna har inte en smartphone med NFC. Som sådan kommer NFC -baserade tjänster som Android Pay att ha svårt att komma ikapp. Tez å andra sidan utnyttjar UPI -standarden som redan har omfamnats av över 50 banker i hela landet. Det finns också inbyggd tvåfaktorautentisering, så att individer inte behöver oroa sig för att bli lurade. Appen erbjuds både iOS såväl som Android Best från första dagen.

Skicka Money House till din familj, dela en middagskostnad med vänner eller betala stadsdelen Chaiwala. Gör alla betalningar enorma eller små, direkt från ditt bankkonto med Tez, Googles nya digitala återbetalningsapp för Indien

Vad är skillnaden?

TEZ, till skillnad från andra återbetalningstjänster som erbjuds i Indien, är inte en mobil plånbok. Det vill säga, du kommer inte att kunna, eller inte förväntas lagra pengar i appen och toppa den lika mycket som att använda den. Tez är mycket mer som återbetalningstjänsterna i väst, som Apple Pay eller Android Pay, endast utan NFC. Att antyda att det bara erbjuder dig en metod för att länka din telefon till ditt bankkonto. Så att du kan betala direkt från ditt bankkonto med att använda din telefon för att dra av balans. Med andra ord är det bara en app som förvandlar din telefon till ett betalkort.

Stöd

Eftersom Tez använder API, arbetar det naturligtvis med många banker som Axis, HDFC Bank, ICICI samt specificerar Bank of India och andra som stöder UPI. Google arbetar med stora matkedjor som Dominos, levererar tjänster som Redbus, samt Jet Airways för att möjliggöra betalningar som använder Tez. Verksamheten har också avslöjat ett API som gör det möjligt för alla typer av leverantörer att stödja betalningar med Tez som går ner på vägen.

UPI är en ansträngning från den indiska regeringen att ta med mycket mer integrerade banktjänster på en extremt fragmenterad marknad. Förutom en av de många metoderna som den indiska marknaden är fragmenterad är språk. Naturligtvis har Googles app stöd för engelska, hindi, Bengali, Gujarati, Kannada, Marathi, Tamil samt Telugu.

Liksom alla andra UPI -appar finns det en gräns på 1 000 000 dollar på pengaröverföringar samt 20 överföringar på en enda dag.

Google har redan varumärke namnet i andra orientaliska länder som Indonesien och Filippinerna. Detta kan innebära att Mountain View planerar att föra appen till andra marknader också i Asien.

[GooglePlay URL = ””/]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *