Ta med Zach Morris-telefonen till det 21: a århundradet

med Gravitas of [Michael Douglas] i Wall Street och den tekniska förvåningen av [Zach Morris] på sparade av klockan, har den klassiska 1980-talets tegelstenar en mycket att erbjuda dessa dagar. Det är inte bara tillräckligt stort för att användas som ett trubbigt vapen, det är också fördelaktigt som ett ankare och mycket mer långvarigt än en gammalskola Nokia. De flesta, om inte alla dessa telefoner har blivit tysta, med tanke på att analog cellulär service gick död för några år sedan, men det slutade inte [Andrew] från att ta med sig tillbaka till livet.

Kärnan i den här byggnaden är en 128 × 64 OLED-skärm som ersatte den gamla sju siffrorna, sju segmentskärmen och en mycket liten GSM-modul. Den antika PCB kassades och en ny maskinvaruvisning skapades i örn baserad på en arduino-driven mikrokontroller. Knapparna från den ursprungliga telefonen var kvar, tack vare ett skräddarsydd skapat resistivt knappavtryck på PCB och lite ledande bläck.

Vad som är ovanligt är den här telefonen faktiskt fungerar. [Andrew] kan inte bara ta emot texter på sin telefon, utan också skicka dem med hjälp av sitt eget implementering av ett tangentbord. Det är en fantastisk byggnad, och från vad vi kan berätta, den första riktiga DIY-mobiltelefonen vi någonsin sett. Om tid kom någon till det, och vi kunde inte ha hoppats på en bättre formfaktor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *