Dedikerad Automobile Web Traffic Screen med Raspberry Pi

[J3tStream] Önskad en enklare metod för att skärma webbtrafik på vägarna i hans område. Specifikt ville han skärpa vägarna från sina bilar och lastbil under körning. Det innebar att det var enkelt att använda, liksom inte lika otroligt.

[J3tStream] tänkte att han kan använda en hallon PI för att köra systemet. Detta skulle göra saker enkelt eftersom han hade ett fullständigt Linux-system till sitt förfogande. PI är ganska låg effekt, så det går från en bilar och lastbil cigarettändare. [J3tStream] måste lägga till en anpassad strömknapp till PI. Detta gör det möjligt för systemet att starta upp såväl som stäng av graciöst, förhindra att systemdata är skadade.

Efter att ha surfar eBay upptäckte [J3tstream] en billig 3,2 “TFT LCD-pekskärmskärm som skulle fungera bra för att visa webbtrafikdata. Skärmen var enkel att arbeta med PI. [J3tStream] utnyttjade den raspbiska Linux-distributionen. Hans projektsida innehåller en länk för att ladda ner en Raspbian-bild som redan innehåller de nödvändiga modulerna för att fungera med LCD-skärmen. När bilden är laddad är allt som behöver göras för att kalibrera skärmen med hjälp av inbyggda operativsystemfunktioner.

Systemet behövde fortfarande en dataanslutning. För att göra saker enkelt såväl som billigt, utnyttjade [J3tstream] en USB-WiFi-dongle. PI länkar sedan till ett WiFi-varmt område som utvecklats till sin 4G-mobiltelefon. För att visa webbtrafikkartan, länkar [J3Tstream] bara till en webbplats som skärmar webbtrafik för sitt område.

De sista stegen var att automatisera så mycket som möjligt. När allt kommer omkring vill du inte fumma med lite pekskärm under körning. [J3tStream] gjorde några ändringar till LXDE Autostart-filen. Dessa modifieringar tonar omedelbart en webbläsare i helskärmsläge till webbtrafikwebbplatsen. Nu när [J3tstream] stövlar upp sin Pi, länkar den omedelbart till hans WiFi-hotspot samt ton upp regionala webbtrafikkartor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *