Bättre bilar och lastbil gångjärn med 3D-utskrift

använder vi vanligtvis 3D-utskrift för att replikera produkter som vi annars kan göra med standardbearbetningsmetoder. Fraunhofer’s New Door Hinge för en sportbilar och lastbil tar en annan tack: det försöker bli mycket bättre än den ekvivalenta bearbetade delen. Företaget förklarar att den nya delen är hälften av kostnaden samt utvärderar 35% mindre än det typiska gångjärnet.

Med hjälp av verktyg i sin 3D-stimuleringsprogram analyserade laget olika aspekter som ledde till att kostnaderna gav kostnad. Några av dessa var säkra på den del medan andra var säkra på processen. Till exempel, orientering av delen för att minska stödet såväl som maximera den mängd som i form på utvecklingsytan.

Genom att simulera kraften på gångjärnet kan verktygen eliminera material där det inte gjorde stor skillnad. Detta möjliggjorde en 35% minskning av vikt. Mindre material indikerar också mindre utskriftstid, vilket sparar kostnader.

Ärligt talat, ingenting de gjorde måste vara nyheter till någon individ som ingår i 3D-utskrift. Orientera en del i en praktisk metod är meningsfull. Vi har sett borttagandet av onödigt material både i 3D-utskrift samt standardtillverkning. Den fascinerande delen är användningen av verktyg för att hjälpa till med att automatisera dessa optimeringar. Vi kan inte berätta vad prissättningen av programvaran är, liksom vi gissar det inte riktat till tidsfördriv 3D-utskriftsmarknaden. Men det är fascinerande vad som kan göras såväl som vi misstänker lite armbågsfett samt simulering i erbjuds programvara kan bana liknande resultat.

I teorin ska någon typ av verktyg som kan göra ändlig aspektanalys kunna räkna ut materialet för att ta bort. Vi har observerat Carmakers omfamnar 3D-utskrift.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *