Chokladfabriksimulering gör barer med LEGO

[Michael Brandl] måste se Milka Chocolate-fabriken i Bludenz, Österrike och påverkades för att utveckla denna simulering av produktionsprocessen för Lego World 2017-evenemanget i Köpenhamn.

Processen börjar med den tomma formen på en dubbel rad av lagringstankbanor. Efterföljande moduler verkar fylla formen med LEGO-ingredienser, stora staplarna, liksom eliminera dem från formen. De två sista stegen Rock: [Michael] utvecklade en dispenser som släpper en liten kartong på linjen, storlek för att hålla 3 Lego barer. Lådan rullar till slutet av linjen såväl som väljs upp av en pneumatisk gripare som plockar upp lådan samt platser den på en pall.

Medan mer nyckfull än den Lego Liquid Handler vi presenterade nyligen, finns det en hel del fascinerande robotmetoder som ska upptäckas här. På omvänd vinkelvideo kan du se mer av vad som händer med ledningarna av de olika motorerna såväl som sensorer. Det finns sex EV3-tegelstenar utspridda längs längden på monteringslinjen. Tegelstenarna hanterar 15 lilla motorer, 2 stora motorer, 7 beröringsgivare, samt 3 lätta sensorer. [Michael] lade till några fina detaljer, som kombinationen av två färgsensorer, sett runt 1:45 av omvänd vinkelvideo, eventuellt används för att hålla fabriksverksamheten synkroniserad.

Kolla in [Michael’s] Mindstorms Sendup av [Anouk Wipprecht’s] Drink Bot Dress. Lego-versionen byggdes för Robotexotica. Dessutom har han en hel del projekt som presenteras på sin webbplats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *