Hackaday Prize Entry: WiFi ePaper

[Frank Buss] utvecklade en elektronisk version av en klibbig anteckning: en WiFi-aktiverad, soldriven epaper, med magneter inbäddade i höljet. Den är baserad på den nya ESP32, och tanken är att du kan uppdatera den via din smarta telefon eller via Internet via en Cloud-app för att visa något meddelande du vill ha. Att vara en ePaper-display, är strömförbrukningen kraftigt minskad, åtminstone om du är försiktig med ESP32.

Den slutliga versionen planerar att polla en server en gång per timme för att få en ny bild att visa. Beroende på den slutliga storleken och batteribegränsningarna är vårt gissning att det ofta kan omrekas ofta. Naturligtvis beror det på det tillgängliga laddljuset, vilket vanligtvis minskas när du är inne i huset. Projektet har också 3 knappar för att erbjuda användarinmatning, som kan anpassas för ett brett utbud av åtgärder, som [Frank Buss] Anmärkningar:

Installera till exempel den på kylskåpet på din mormor, som kanske inte är mycket skicklig i att använda moderna anslutna enheter. Då kan du skicka hennes födelsedags önskemål, eller påminna henne om scheman. Och knapparna kan användas som återkopplingskanal, som att bekräfta ett datum. Eller när den är installerad på en allmän plats, kan den fungera som en anslagstavla. Eller det kan användas för en modern form av internetanslutna graffiti eller andra konstprojekt. Möjligheterna är oändliga.

Detta projekt påminner oss omedelbart om det senaste SHA2017-märket vi täckte för några dagar sedan, med en större bildskärm och solpanel eller e-bläck WiFi-visningsprojekt från förra året.

Den senaste versionen kontrolleras med en svart / vit / röd ePaper-skärm, som vi kan se i videon:

HackadayPrize2017 sponsras av:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *