DIY Semi Automobile Grinder bygger sig (sorts)

[JSK-Koubou] är ingen främling för att göra verktyg för att förbättra sitt arbete, och den här aktuella videon är ännu en i en lång lista över sådana byggnader, bara kassan YT-kanal för att se massorna av andra exempel. Verktyget är belysat den här tiden är en halvautomatisk kvarn (video, inbäddad nedan) som kan vara till stor hjälp i många situationer.

Många av oss kämpar lite för att få raka nedskärningar med en vinkelkvarn, speciellt med mjukare material, eftersom det ofta är svårt att få en bra “känsla” av hur klippet går vidare. När klippet är igång, tenderar tunna blad att “spåra” i slitsen, så om det börjar lite, kommer hela klippet att vara avstängd. mycket irriterande. Något som hjälper till att hålla saker raka och kvadrat skulle hjälpa mycket, med den extra funktionen hos en motoriserad enhet som möjliggör en konstant snitthastighet och förmodligen en ökning av snittkvaliteten.

Använder den del som slutfördes att skära sin egen ledskruv
Eftersom operationen är hands-off, kan du ställa upp det och lämna den för att göra sin sak, medan du går åt sidan, bort från flygande gnistor, buller och den avlägsna möjligheten att få ett splinterat blad i ditt ansikte, måste det otänkbara hända. Alla bra saker.

Den djupgående byggvideoen visar vad som ser ut som en ganska solid konstruktion, det finns planer tillgängliga på den medföljande webbplatsen, men de begär en liten donation på 1000 dollar (mindre än $ 10 USD) för att ladda ner dem. Med tanke på användbarheten av verktyget verkar det som ett litet pris att betala. Vi gillade ganska några delar av byggvideen, där verktyget används för att skära sina egna komponenter, eftersom det är uppbyggt i följd. kreativa saker! En annan intressant teknik att se var användningen av ett flamuppvärmd (Stanley) knivblad som en drivremsändare. Något svårt på bladet, men det är ett förbrukningsartiklar och får jobbet, så det är tillräckligt bra för oss!

Delar kloka, det finns inget speciellt på något sätt här, med mycket lätt från de normala mekaniska leverantörerna, men vi tror att du skulle kunna hitta mycket av det på eBay också. Vi tycker att det här är exakt den typ av byggnad som skulle fungera bra i din lokala makerspace, så kanske ge det en tanke?

Bored med manuellt avstängning? Behöver du ett Overkill-alternativ för ett vardagligt jobb? Vad sägs om en automatisk avstängningssåg? Om du behöver lite försvar mot den mäktiga vinkelkvarnen, kanske är Proteus bara biljetten?

Tack [Keith] för spetsen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *