Den kryddade (cider) måste flöda

ett färskpressat glas apelsinjuice med frukost verkar som en trop som är rakt från en slutet av 1980-talet. Att göra apelsinjuice är lätt; Tryck tills vätskan kommer ut. Äppeljuice (och, i förlängning, äppelcider) är samma princip men kräver mycket mer kraft för att klämma ut saften. Så vad händer om du, som [Peter], har 900 kg (408,2 kg för de metriskt sinnade) äpplen som du vill göra cider ut ur? Den uppenbara lösningen är att skapa en något automatiserad hemlagad cider tryck med lasrar.

En tidigare ansträngning för att göra 25 liter cider tog flera fulla dagar av kamp för fyra personer, så [Peter] visste att han var tvungen att planera bättre nästa år. [Peters fru] fräsad och limmade röd ek i en stor, robust ram som kunde trycka ner med rätt kraft och inte bryta. [Peter] nådde ut till den lokala metallbutiken för att tillverka ett bricka i rostfritt stål med ett anpassat avlopp. Cider korg själv och pressbrädet var lönn med vattentät olja.

Men bara för att du kan trycka på äpplen betyder det inte att du är redo att göra cider. De behöver fortfarande tvättas, klippas och males in i en massa. En ramp var utformad att den kunde ställas in i en lastbilsäng med sprutor för att tvätta äpplen när de rullade av. En laserkrets med en LM393 opamp och en fotoresistor medger att sprutorna endast aktiveras när det faktiskt fanns ett äpple att spraya. Apples slipmaskiner är knepiga eftersom de behöver överleva droppen av flera en-pund bollar medan du bor på en rimlig hastighet. Grinden dispenserar massan i en nät nylonpåse i en 5-gallon hink, redo att pressas. För den nyfikna läsaren gav 900 kg äpplen 60 liter läckra cider.

Om du letar efter en mindre skala tryck, här är en ciderpress som är lite enklare att göra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *