Låg buck PVC ROV är absolut en MVP

Har du hundra dollar och lite tid att döda? [Peter Sripol] inbjuder dig att komma med honom och bygga en fjärrstyrd ubåt med endast de mest grundläggande, lättillgängliga delarna, som du kan se i videon under pausen.

Med ingenting mycket mer än PVC-rör, en Ethernet-kabel och ett mycket grundläggande elektriskt system har [Peter] byggt en riktig MVP av en ubåt. Nej, inte mycket användbar spelare; Minsta livskraftig produkt. Du ser, det finns inte en mikrokontroller, motorstyrenhet, sensor eller MOSFET som finns med undantag för det som kan ligga inuti knock-off Gopro-kamera som är innesluten i ett ljusvax förseglat hölje.

Istället lever grundborstade motorer idealiskt ut i det öppna vattnet. Single Pole Dubbelkastare är anslutna till 100 meter Ethernet-sladd och styr reläerna som driver motorerna. CAM-signalen återförs till styrenheten genom samma kabel. Enkelt är det avgörande för byggnaden, och vi måste erkänna det för all sin minsta lönsamhet, har den lilla ROV mycket att gå för det. [Peter] lyckas till och med använda den lilla båten för att hitta och möjliggöra hämtning av en kräftdjursskärmad kundvagn från en saltvattenkanal. Inte dåligt, lite rover, inte dåligt.

Också anmärkningsvärt är att videon nedan har sin egen PVC ROV Sea Shanty, vilket är något du bara inte hör varje dag.

Underwater Rov bygger är den typ av sak nästan varje hacker tänker på att göra minst en gång, och några hackare inkluderar även Lego, magneter och ballonger i sina byggnader!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *