32-bitars behandling för Vectrex Arcade-systemet

tillsammans med Commodores, Ataris, Nintendos och alla andra spelsystem på 80-talet, fanns ett enda distinkt videospelsystem som stod ut från förpackningen. Detta var Vectrex, en konsol med en inbyggd CRT implicit för att visa vektorgrafik och endast vektorgrafik. Videospelkraschen 1983 var inte snäll mot Vectrex, men det lever fortfarande med en rimligt populär homebrew scen. Fortfarande är dessa homebrew-spel begränsade av hårdvaran själv. Efter trettio år har Vectrex en uppgradering. VECTREX32 är en coprocessor, utvecklad för Vectrex-kassettplatsen, som ger den här antika konsolen bättre grafik och 32-bitars kapacitet.

Det finns en hel plats som är dedikerad till den här Vectrex-tillägget, och hårdvaran är ganska mycket vad du kan förvänta dig. Det finns en snabb PIC32-mikrokontroller på den här patronen, en USB-port och ett dual-port-minnescip som är anslutet till VECTRIXs inhemska processor.

Eftersom denna tilläggspatron effektivt är en dator i sig kan VECTREX32 fungera som en grundläggande tolk för VECTREX. Det är något som den ursprungliga hårdvaran inte kunde ha gjort, och gör homebrew utveckling mycket enklare.

Du kan kolla in några videor som beskriver funktionaliteten hos Vectrex32 nedan, tillsammans med några gameplay videor av nya homebrew-spel skrivna specifikt för vecrex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *