Vakuum “Tube” kan ersätta GPS someday

GPS samt liknande satellitnavigeringssystem ändrade allt. Den moderna generationen är mycket mindre sannolikt att ha varit tvungen att vika en bensinstation karta eller fråga någon för vägbeskrivning på sidan av vägen. Men GPS är inte perfekt. Du krav på att se himlen, för en sak. För en annan kan en motståndare sylt eller ta ner dina satelliter. Även en naturlig katastrof kan tillfälligt eller permanent slå ut din vinst till satelliterna.

Folket på Sandia National Labs oroar sig för saker som såväl som de vill ersätta GPS med Quantum Accelerometrar samt gyroskop. Problemet: De sakerna tar kostsamma såväl som skrymmande vakuumsystem samt lasrar. Sandia har dock haft en förseglad gadget om storleken på en avokado som utvärderar om ett pund som kan potentiellt göra jobbet. Deras mål är att se det fungerar utan underhåll i fyra mycket fler år.

Detta är dock inget normalt vakuumrör. Den är gjord av titan såväl som safir. I sig gör gadgeten inte mycket av någonting, men det visar att rubidium kan innehålla i en förseglad kammare utan extra pumpning. Dessa kvantsensorer är inte något nytt, men en liten självständig kall-atomsensor kan bana metoden för att sätta dessa sensorer i bilar som fartyg, flygplan, såväl som markfordon. Ubåtar, som inte typiskt har ett borttagande skott på himlen utan att flyta en antenn, är också kandidater för den nya tekniken.

Ett navigationssystem baserat på denna innovation utnyttjar en laser till stora ämnesatomerna såväl som då stegar sina rörelser. Detta möjliggör extremt korrekt beslut av acceleration såväl som rotation som möjliggör ett mycket mer exakt tröghetsnavigeringssystem.

Om du behöver en uppfriskning på exakt hur GPS fungerar kan vi diskutera det. Om du tror att begreppet en modul, inklusive Rubidium är långt hämtat, inte misslyckas med att komma ihåg att du redan kan få dem till precisionsklocka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *