Arduino möter Quantum Computer

Quantum Datorer är inte helt redo för hemlabben, men med tanke på att det finns sätt att ansluta till några via Internet, kan du utforska dem mycket lättare än du kanske tror. [Norbert] fattade ett beslut att gränsa en gigantisk kvantdator till en gemensam arduino. Varför? Tja, det är inte nödvändigtvis klart, men då, varför inte? Han beskriver grundläggande Quantum Computing och visar sin installation i videon nedan.

Med hjälp av IBM Quantum-datorn och den öppna källan Qiskit gör det relativt enkelt, med Python-koden använder han på datorn som en länk mellan Arduino och IBM-datorn. Naturligtvis kan du också använda simulering istället för att använda den verkliga hårdvaran, och för ett sådant grundläggande projekt spelar det ingen roll.

Beviljas, demo är ganska trivial, belysning en ledd med tillståndet av qubit. Men tekniken kan vara fördelaktig om du ville säga, samla information från den verkliga världen till en kvantdator. Du måste börja någonstans.

Vi har tittat på Quantum Computers tidigare. De berättar att det är nästa stora sak, så vi vill vara beredda. Qiskit är ett av flera alternativ som är tillgängliga för att göra det enklare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *