Min major är spel …

gånger har förändrats. Du kan nu ta en universitetsklass i att skriva spel. Faktum är att du nu kan ta en universitetsklass om att skriva spel eftersom [Dave Churchill] av Memorial University har lagt alla 22 av hans föreläsningar upp för din njutning. [Dr. Churchill] planerar inte att släppa ut projektfilerna, men du kan fortfarande få mycket att titta på videon. Tydligen levde klasserna också strömmade på Twitch.

Spelen bygger på sfml så de resulterande spelen kan vara bärbara. Biblioteket abstraherar inmatning, grafik, ljud och nätverk.

Spelen använder ett enhetskomponentsystem (ECS) som är en möjlig arkitektur. Gilla alla typer av programvara, det finns naturligtvis många olika sätt att få jobbet gjort. Spelen verkar vara 2d, så om du planerade att skriva nästa dom, måste du göra lite extracurricular arbete.

Liksom många klasser, börjar den första (se nedan) med lite hushållning, men det plockar upp snabbt. Du borde förmodligen redan veta C ++ om du vill få ut det mesta av det.

Kursen fokuserar på stationära datorspel, men idéerna skulle gälla även att skriva saker för konsoler. Om videospel inte är din sak, kan du alltid hacka din egen icke-examen på något annat datavetenskapligt ämne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *