DIY High Flow 3D-utskrifter munstycket

ofta framsteg hända när någon märker att man en sunt förnuft teknik är inte den optimala. Ta radio. Framgång i radio kräver större antenner och mycket mer makt, eller hur? men mobiltelefoner finns att någon insåg att du kan klämma många fler människor på en frekvens om du använder mindre ström och mindre antenner för att begränsa utbudet av varje basstation. Med FDM 3D-utskrifter, mindre munstycken var på modet ett tag eftersom de erbjuder möjlighet till finare detaljer. Men dessa dagar om du vill fina detaljer du måste använda hartsbaserade skrivare och större munstycken erbjuder snabbare utskriftstider och starkare delar. Vulkanen hotend startade denna trend, men det finns andra alternativ nu. [Stefan] över på CNC kök tog ett beslut att göra sin egen höga flödesmunstycke och han hävdar att det är bättre än andra alternativ.

Inte bli alltför ivrig med diy delen. Som ni kan se i videon nedan, börjar han med en standard munstycke, så det är verkligen ett munstycke konvertering eller hacka. Problemet med högt flöde är inte hålet i munstycket. Det smälter plasten tillräckligt snabbt. De snabbare plast rör sig genom munstycket, finns det mindre tid för den att smälta.

Bondtech har en hög flödesmunstycke som delar filamentet i bitar för att möjliggöra bättre uppvärmning av glödtråden. Tydligen licensierade de denna teknik från en patentinnehavare. [Stefan] inspirerades och helt enkelt borrade ett hål i ett standardmunstycke och infogas en koppartråd. Vi tror inte att tråden faktiskt dividera glödströmmen, men det sänder mycket mer värme in i kupén. Eller kanske den varma tråden inte dela glödtråden som det går, men en del av trådarna åtminstone inte riktigt gå ideal genom centrum. Hur som helst, han är inte att sälja enheterna, så ring av dina advokater.

Djävulen, naturligtvis, är i detaljerna. [Stephan] visar hur han fastlödda trådarna med användning av en hög temperatur lod, skär dem flush, och används en M6 dö för att trä om munstycket. Det ser inte svårt, men det tar lite omsorg. Lyckligtvis standardmunstycken är ganska billigt så om det tar några försök, kommer det inte att bryta din spargris.

Som vanligt, [Stefan] vetenskapligt testar allt. Du kan se skillnaden mellan en normal munstycket och längre Volcano munstycket tillsammans med Bondtech munstycket. Homebrew munstycke med en tråd kunde approximera prestanda hos en vulkan munstycke. Några mycket mer borrning och en annan tråd användas även mycket bättre prestanda.

Denna teknik faller under ett patent, så vi förväntar oss inte att se en hel del juridiska kloner visas. men om du är bra med små borrar och löda, kan du förmodligen göra dessa för eget bruk, åtminstone i många delar av världen. Men med tanke på att prestandan är ungefär densamma som en vulkan, kanske bara hålla med det nu.

Om du är intresserad i högt flöde, kan du vilja bygga starka delar. design kan ha en hel del att göra med det också. Detta är särskilt viktigt för – um – överbrygga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *