Högspänning Thor’s Hammer: Mjolnir vid 80 000 volt

[Thor’s] Hammer, Mjolnir, är ganska freaking awesome. Det kan bara väljas av [Thor], han kan utnyttja den för att flyga, liksom sannolikt den coolaste delen, det kan kalla blixten. Efter att ha tittat på den allra första filmen, liksom goofing runt med killarna på Arcattack, hade jag det här konceptet att jag kan göra en liten Tesla-spole i en Mjolnir och sluta med en riktigt fantastisk prop.

Vid denna tidpunkt var jag tvungen att fatta ett beslut. Jag skulle antingen gå bärbar såväl som online med lilla bågar, eller göra det här en stationär bit samt gömma en jätte tesla spole i en bas. Det skulle ha större bågar, men jag kunde inte ta med det. Medan jag kan besöka den stationära versionen vid någon tidpunkt, bestämde jag så småningom att jag ville kunna roa runt och leka med den här saken.

Jag hade sett några videor av [Staci Elaan] som visar sina batteridrivna spolar såväl som jag verkligen tyckte om hennes resultat. Jag tänkte med sin erfarenhet, kanske hon sannolikt gör en mycket bättre uppgift än jag kan på att få det mesta ut ur ett litet paket. Hon var glad att vara med och tillhandahöll en liten 12v drevs spole för att jag skulle arbeta med. Jag skulle också påpeka att spolarna [Staci] brukar bidra till akademiska grupper. Den här damen är fantastisk.

Hon hade utvecklat detta stora platta huvudet på det, med den preliminära planen att det skulle vara det främre “ansiktet” av hammaren. Det utarbetade inte riktigt ut den metoden. Jag hamnade med att öka storleken på huvudet lite såväl som modifiering av spolens positionering. Jag experimenterade med olika typer av skum såväl som du kan se i “tillverkning av” video vad jag slutade slutligen använda. Den blå isoleringsbordet du ser i bilderna smält metoden också.

Efter att hammaren var byggd, liksom beredd att filma, skickade vi det till Kalifornien. Som du kanske vet är Hackaday kopplad till en studio där, nu kallad Inside.com. När det kom, hade det upplevt en liten bit av skada såväl som bågarna var lite mindre. De hade gått från ca 4 tum ner till kanske 3. Vi filmade några videor och hade massor av roligt. Tyvärr upptäckte jag en månad senare att alla bilder för [Thor’s] hammer var förlorad.

Jag hade dem att skicka hammaren tillbaka till mig i Missouri, liksom den här gången var det extremt skadat när det kom fram. Jag skräddarsydd stilen lite, ommonterade den, liksom testat det. Bågarna var fortfarande ungefär 3 “när du gick till en mer metall, såväl som jag slutade att kunna dela detta projekt. Jag kuller ihop en snabb kostym ur en t-shirt, lite skumbräda, såväl som varmt lim såväl som nu ser du resultatet!

För dem som vill upptäcka mer om spolen själv, kan du upptäcka kretsen såväl som en hel lektion på fasta specifika spolar här (PDF 8MB).

Låt oss hoppa in i några bilder!

[Staci] levererade bilder av de olika delarna av spolen under konstruktion. Tänk på, hon hade inte mycket tid så bra som jag bad henne att få det här gjort ganska snabbt.

Boost Converter:

Controllerkortet:

HV-spolen:

RF-omvandlare:

Detta var allt först i form i handtaget, men jag gav henne fel dimensioner. Det slutade vara millimeter och brett. Det ligger nu i hammarens huvud med spolen.

Den preliminära stilen som var metod lika bra och fungerade inte mycket bra:

Den slutliga designen, enormt men funktionell:

knäppte av i frakt

mer ens urladdning med dessa 4 poäng

gammal vs ny

slutprodukt

det nakna skumhuvudet

före färg såväl som läder

Hela tiden, jag var rädd någon annan skulle slå mig till stansen. Det är en så enkel idé. Jag tror att en stationär som kan göra bågar av ett antal fötter skulle vara roliga att se också, men jag måste spara det för en gång till.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *