En liten bänk strömförsörjning

Ett av de mer framträdande jobben för nybörjare i elektronik är en strömförsörjning. Ja, du kan alltid gå till Amazon såväl som köpa en fin strömförsörjning, men tyvärr har vi inte satt upp våra Amazon Affiliate Links än. I stället måste vi gå med nästa finaste sak och inspektera [tron900] s mini bänk strömförsörjning. Det är extremt kapabelt såväl som bedårande som en knapp.

Style-målen för detta jobb var att utveckla lite såväl som kompaktsystem som utnyttjar främst bärgade samt återvunna komponenter, med alla genomgående krets. Den allra bästa guiden du någonsin kommer att upptäcka för en DIY-strömförsörjning är en av [Dave Jones] “tidigare videoserien som går över byggnaden av en justerbar strömförsörjning baserat på en LT3080. [Tron] hade inte denna regulator på hand såväl som ville basera sin stil runt en OP-amp istället. Efter att ha rummat med sina delar upptäckte han vad han letade efter: en TIP3055 Power Transistor, ett snyggt hölje som kan dubbla som en kylfläns samt en AD680 spänningsreferens.

Stilen på denna strömförsörjning simulerades i Simetrix, liksom efter några ändringar [Tron] hade en krets som fungerade ganska bra. Kretsen fylldes på en bit av perfoard, en fantastisk frontpanel konstruerades, liksom en av de allestädes närvarande volt / ammeterpaneler som tillfördes.

Detta är bara ett enstaka projekt, men resultaten är fantastiska. Detta är en extremt liten, extremt skicklig strömförsörjning som gör vad som helst [tron] behöver. Det är exakt nog, åtminstone när det bestäms med en elegant Benchtop HP-mätare, liksom söta. Vad mer kanske du vill ha i en bänkskraft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *