Testa Outternet Dreamcatcher SDR

Vad får du när du korsar en armbaserad Linux-dator samt en RTL-SDR? Verkar som början av ett skämt, men svaret är Outernets Dreamcatcher. Det är en enda PCB med en RTL-SDR-program, definierad radio, ett L-band LNA, såväl som en AllWinner A13-processor med 512 MB RAM samt en 1 GHz klockhastighet. RTL-SDR-webbplatsen publicerade nyligen en bra utvärdering av $ 99-kortet.

Vi låter dig kolla ut utvärderingen för dig själv, men den sista tanken var att trots vissa buggar var styrelsen inte mycket dyrare än att dra delarna ihop separat. Å andra sidan, om du till exempel använder en Raspberry Pi 3, kan du förvänta dig mycket mer support samt mycket mer prestanda.

Trots L-Band-hårdvaran finns det en förbikopplingsantennuttag som gör att du kan få andra frekvenser. Det finns också två SD-slitsar, en för att starta från såväl som en till förvaring. Ett antal bitar av mjukvaruapplikationer hade svårt att springa på den något tröga CPU, även om vissa program som är optimerad för den specifika processorn utnyttjas bättre. Du kan kolla in detaljerna i översynen.

Styrelsen är intressant, även om du inte har ett speciellt förpackningsproblem, är du troligtvis också att integrera en PI och en dongle, som vi har sett så många gånger tidigare. Om du har mycket mer hästkrafter kan du även göra PI-sändningen, även om vi skulle föreslå lite filtrering om du skulle göra det för riktigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *