Former gjorda av ljus, rök och mycket speglar

Delljus, delkonststycke, del Exploratory Technology, Light Barrier (tredje upplagan) av Sydkoreanska Duo [Kimchi och Chips] Hantverk En visuell och Aural Erfarenhet av Efemerär ljusstrukturer med projektorer, speglar och en ljus dimma.

För närvarande installeras i Asiens kulturkomplex i Gwangju, Sydkorea, koordinerar Light Barrier åtta projektorer, som leder ljuset på ett konkavt kluster på 630 speglar. Som ett resultat av en häpnadsväckande 16 miljoner pixelbalkar av refokuserade ljus simulerar former ovanför arrayen. Själva sortimentet utvecklades i simulering med hjälp av en algoritm som – med subtila justeringar av varje spegel – “växte” displayen för att ställa upp de reflekterande vektorerna. Vid inställning användes slutkalibrering av displayen Rulr för att behandla varje “pixelstråle” som en stråle i 3D-utrymme för att garantera bildnoggrannhet när showen började. Kolla in en förhandsgranskning efter pausen!

Fantastiska former för nu, fantastiska sanna-till-life-filmer nerför vägen? En underverk om vi kommer att se teatrar fulla av rök och speglar – involverar endast minimal bedrägeri tillsammans med upphävande av misstro – så här i framtiden.

Eller du kan bara bygga den i ditt garage bäst nu.

[Via Colossal och Creative Applications Network]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *