Amazon Echo Show

Tillbaka i maj, tillkännagav Amazon ECHO-showen, den nya versionen av Alexa med en 7 tums pekskärm. Echo Show är en intressant enhet, men kommer de stora obehandlade massorna pony upp $ 229 för att köpa showen? Det är $ 50 mer än det ursprungliga ekot, eller $ 180 mer än ekopunkten. Med 5,2 miljoner enheter som säljs 2016 har ECHO varit en rungande framgång. Detta har delvis varit på grund av Amazons öppna tillvägagångssätt för API. Vem som helst kan bygga en Alexa-kompatibel enhet med en Raspberry Pi. Google har (slutligen) följt med sin hemenhet.

Det är inte bara den hårdvara som är tillgänglig. Färdighetssats, programmeraregränssnittet för att förlänga Echos funktionalitet, är också öppet. Vid CES i år var Alexa bollens bolle. Tredje parts enheter introduceras från alla hörn, alla som ansluter till Amazons moln och svarar på “Alexa” -ordet.

Echo-showen tar familjen i en ny riktning. Att lägga till en pekskärm ger användaren ett fönster på den värld som inte är tillgängliga med röstinteraktioner. Echo Show innehåller också en kamera, som öppnar en helt ny uppsättning sekretess- och säkerhetsfrågor. Amazon touts det som en enhet för visning av säkerhetskameror, titta på YouTube-videor och ringa videosamtal. Detta sätter Echo visar farligt nära Internet-apparatkategorin, i huvudsak en karga ödemark som fylls med likena av tidigare enheter. Kommer någon ihåg när Palm försökte detta med 3Com Ergo Audrey? Vad sägs om i-öppnaren? Kommer Alexa att fortsätta och lyckas där andra har misslyckats? Många av det kommer att bero på tredjepartsutvecklare, och hur Amazon behandlar dem.

Ser vem som ringer

Funktionen Amazon ska trycka hårdast är videosamtal. Deras promo-videor har mormor som ringer in för att säga hej till sina barn, en mamma som ringer från vägen, och en farfar som visar en väggmålning som han skapade med sitt unga barnbarn. Men vill någon en tabell-top videokonferens enhet i sitt hem?

Hardwired Videophones har varit en utlovad framtida teknik sedan 1870-talet. Enhetens historia följer noggrant tv: s tv, som tidiga videofoner var helt enkelt två CCTV-systeminställningar för fullständig duplexkommunikation. Ett system som detta anslutna postkontor i stora tyska städer mellan 1936 och 1940. Bell Labs arbetade med problemen i årtionden. Resultatet av deras arbete var AT & T Pictenphone, som visades på 1964 New York Worlds mässa och släpptes till marknaden 1970. Pictenphone använde specialiserade telefonlinjer och krävde en bandbredd på 6,3 Mbps för full duplex video och ljud. Enheten kostar $ 500 miljoner för att producera och var en kommersiell flopp. För att citera AT & T Historian Sheldon Hochheiser, Videofones är “det mest kända misslyckandet i klocksystemets historia.”

AT & T försökte igen och igen göra ett företag av videotelefoni. Deras sista försök var 1992 med videotelefonen 2500, en digital enhet som använde ett modem för att skicka färgvideo över vanliga telefonlinjer. Den lilla ombord LCD- och lågkvalitativa videon, tillsammans med ett introduktionspris på $ 1500 dömde denna produkt till misslyckande.

Stilla ensamma videotelefoner har gjort ganska bra på affärsmarknaden. Företag som Polycom, Zoom, och Avaya gör dyra system för företags mötesrum. Dessa tenderar att vara multikamera system med flera tusen dollar pris. Video-telefoner bröt dock aldrig riktigt in i hemmet. Videotelefoni gör det självklart – alla verkar använda FaceTime, Google Hangouts eller Microsofts Skype. Men dessa tjänster används vanligtvis från mobila enheter – telefoner, tabletter och bärbara datorer. Det finns inte många som köper Skype-videotelefoner för sina hem.

Samma argument håller för YouTube-videor. För bättre eller sämre har mycket av mänskligheten blivit ett samhälle med informationsmatrar. Att bära våra telefoner och phablets med oss, dra information ner när vi behöver det. I köket, bakgården, garaget och till och med badrummet. Med dessa multifunktionsinformationsportaler i våra fingertoppar finns det inte mycket behov av en tabletop-enhet för att visa videor.

Rulla ditt eget gränssnitt

Vad vill folk alltid ha på 7 tums LCD? Det är inte Wang Chung texter. Men här på sidorna av Hackaday har vi sett många applikationer. Pi-drivna magiska speglar har dyker upp de senaste åren.

Precis som med det ursprungliga ekot kommer Amazon att skapa ett samhälle och låta tredje part samt sluta användare bygga applikationerna – med hjälp av sin kompetensram. Att arbeta med enheter som har en skärm såväl som en kamera är lite svårare än det fråga / svarssystem som används för röst. Det verkar som Amazon har jobbat med detta men. På CES tillbaka i januari debuterade de visningskort för Alexa, ett sätt att visa information tillsammans med röstsvar. Austigt Detta var utformat för Nucleus Intercom och Fire TV-produkter, men det är inte ett långt hopp att gissa att Amazon redan hade Echo Show i rörledningen med den här programvaran.

Echo kommer att baseras upppå dessa kort. Men det kommer också att finnas “GUI-mallar” för utvecklare att använda. Men bortom ett bloggpost som meddelar detta har här inte varit mycket i vägen för offentlig information om hur Amazon ska öppna eko-showen för utvecklare. Visst, det finns en anmälningsemail länk, men inget svårt än.

Så kommer echo-showen att bli en träff så stor som den ursprungliga Alexa? Eller tittar vi på eldstelefonen 2.0? Det är allt som kommer att bero på hackare som oss, och hur bra Amazon kan vi vända ut coola färdigheter för enheten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *